top of page
Foto van Bas de Koning die aan het bespreken is met een klant in Studio Duel.

SPARK OFF A 
positive change

Foto van Tom Munneke die 'Force for Good' aan het schilderen is om de ramen van Studio Duel..
Foto van Patricia die aan het fietsen is.

Met onze strategische know-how en uitgesproken creativiteit helpen we honderden mensen en bedrijven om grote stappen te nemen richting een eerlijke, gezonde en duurzame toekomst.

Met onze communicatie maken we complexe problemen en onderwerpen inzichtelijk en dragen we bij aan het behalen van de SDG-doelen.

We maken impact als we kunnen aantonen dat we het gedrag van mensen en bedrijven hebben veranderd om zich in te zetten voor een duurzame en inclusieve toekomst. 

We maken van passieve toeschouwers, actieve deelnemers.
 

Onze missie:

Foto van het straatbeeld van Studio Duel
To be or not

to B CORP?

Duel heeft zich aangesloten bij de groeiende wereldwijde beweging van bedrijven die strijden voor een betere wereld. In 2021 heeft Studio Duel de B Corp status behaald en sloot zich aan bij bedrijven als Patagonia, Wetransfer en Finisterre.

 

Al sinds de start van Duel in 2003 beseffen we dat de impact van ons vak heel groot is. Communicatie bepaalt wat je koopt, denkt en doet. Ruim 10 jaar geleden besloten we die impact uitsluitend in te zetten voor een betere wereld. Een duurzame en sociale wereld waar niemand in achterblijft. Sindsdien werken we uitsluitend voor merken en bedrijven met een maatschappelijke visie.

 

We zoeken de maatschappelijke verantwoordelijkheid niet alleen bij onze opdrachtgevers, maar ook bij onszelf. We zijn verhuisd naar een duurzame studio, die we hebben ingericht met duurzame en circulaire materialen. We reizen met de fiets en eten vegetarisch. We zijn goed op weg, vinden we zelf. Maar het kan altijd beter.

 

Als B Corp, moet je je duurzame en sociale doelstellingen meenemen in je bedrijfsvoering en besluitvorming. Iedere drie jaar word je opnieuw getoetst en moet je aantoonbaar progressie hebben geboekt. Dit houdt ons scherp en zorgt ervoor dat we aan onze doelen blijven werken.

 

B Corp is een internationale certificering voor bedrijven die hun diensten of producten inzetten voor een betere wereld. B Corp gecertificeerde bedrijven streven de hoogste standaarden na op het gebied van maatschappelijke en duurzame prestaties om winst en maatschappelijk belang te balanceren en zo te bouwen aan een meer inclusieve en duurzame economie. 

Foto van mensen van Studio Duel die aan het surfen zijn in zee.

Overall

B Impact Score

87,4

Governance

13.9

Workers

26.3

Community

14.8

Environment

17.8

Customers

14.5

B-CORP

SCORE

We behaalden een score van 87,4 met onze B Corp assessment. Daarmee scoorden we net boven de gemiddelde B Corp score (83,4). Maar het kan nog veel beter, want de maximale score is maar liefst 200 punten. Werk aan de winkel dus!

Je kunt het volledige rapport hier bekijken.

Certified B corporation logo
bottom of page